Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Breskve operemo, odcedimo in olupimo. Razpolovimo jih in jim odstranimo koščice. Sok, ki ga sadje pri tem izgubi prestrežemo, breskve na drobno narežemo in jim primešamo sok. Limono skrbno operemo, razpolovimo, odstranimo peške in razrežemo na četrtine. S sokom limone pokapljamo narezane breskve, dodamo želirni sladkor Wiener Zucker 2:1 in dobro premešamo. Mešanico pustimo pokrito stati pol ure. Sveže nabrano sivko dobro otresemo in ostrgamo cvetove. Sadno maso zavremo, odstranimo s kuhalne plošče in zmiksamo tako, da ostanejo majhni koščki breskev še vidni. Dodamo četrtine limone, zavremo in pustimo vreti 6 minut. Odstavimo lonec s kuhalne plošče in masi primešamo cvetove sivke. Še enkrat zavremo. Odstranimo narezano limono. Vročo maso napolnimo v sterilne kozarčke, dobro zapremo in za deset minut obrnemo na glavo.
Share or print this recipe