Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Jabolka razpolovite in z majhnim nožem odstranite sredico, da v jabolkih nastane manjša jamica. Nato jih položite v pekač in jim dodajte približno 250 ml vode. Zmešajte cimet in sladkor ter mešanico vsujte v jamice. Pokapajte jih še z malce ruma. Jabolka pecite v pečici, ogreti na 200 °C, približno 45 minut. Postati morajo mehka.
Orehe očistite in jih postavite na pekač. Malce jih popecite v vroči pečici in jih nato sesekljajte. Pečena jabolka spasirajte in jim dodajte naribano limonino lupinico, limonin sok in želirni sladkor. Mešanico nato pustite vreti 4 minute. Ko je marmelada pripravljena, ji dodajte še orehe in jo nato prelijte v čiste kozarce.
Share or print this recipe