Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Za 80 koščkov potrebujemo:
Krema/namaz
Za potapljanje
Vse sestavine zmešamo s kuhalnico, lahko pa se postopka lotimo drugače in v posodi najprej zmešamo moko in pecilni prašek, vse skupaj vsujemo na čist pult in na sredini naredimo vdolbino, kamor položimo na koščke narezano maslo, nato pa se lotimo gnetenja z rokami. Dodamo jajca, stepeno smetano, začimbe za medenjake in cimet ter ponovno pregnetemo.
Pečico medtem segrejmo na 200 °C, program zgoraj/spodaj.
Testo razpolovimo in eno polovico razvaljamo na pomokani površini ter jo položimo na pekač, ki je obložen s peki papirjem. Testo namažemo z marmelado in nanjo položimo še drugo polovico razvaljanega testa. Pečemo 25 minut, pustimo, da se ohladi.
Ko se pecivo ohladi ga razrežemo na enakomerne koščke. Nato v skladu z navodili pripravimo kakavovo glazuro, v katero kocke namočimo do polovice, potem pa jih posujemo še z borovničevim prahom.
Pecivo pustimo nekaj časa, da se ohladi in posuši ter ga shranimo v kozarce za piškote. Če ga seveda prej ne zmanjka.
Share or print this recipe