Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Pekač velikosti 30 cm x 12 cm
Testo:
Nadev:
Preliv:
V posodi dobro zmešajte moko, sladkor, sol, pecilni prašek, limonino lupino in kardamom.
Suhim sestavinam dodajte pinjenec in jajca ter zmešajte v gladko testo. Na koncu dodajte stopljeno in ohlajeno maslo ter vse zmešajte v gladko maso. Borovnice posipajte s 5 g moke in jih s pomočjo lopatice zavijte z maso. Pekač namažite z maslom ter ga posipajte z moko. Vlijte testo z borovnicami v pekač.
Vse sestavine za nadev zmešajte v posodi in s prsti oblikujte kose različnih velikosti. Posipajte kose na testo z borovnicami. Torto potem pecite v pečici pri 170 °C približno 35 do 40 minut ali dokler se na preizkusni paličici testo ne lepi več. Pustite, da se pečena torta ohladi na rešetu, posipajte s sladkorjem in prelijte s prelivom iz stisnjenih borovnic in sladkorja v prahu. Torta ima najboljši okus ko je še topla.
Share or print this recipe