Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Sestavine za en škofovski pekač
za kvašeno testo
za nadev z borovnicami in kremnim sirom
Kako pripraviti kvašeno testo
Najprej dajte suhe sestavine v skledo za mešanje in jih zmešajte z žlico. (Če uporabite svež kvas, ga lahko preprosto nadrobite v testo.)
Nato dodajte maslo, jajca in mleko ter sestavine gnetite s kavljem ročnega mešalnika ali kuhinjskega mešalnika približno 10-15 minut, da dobite gladko testo. (Testo se mora ločiti od sten in tudi dna posode.)
Na rahlo pomokani delovni površini testo z rokami oblikujte v kroglo, nato ga namestite nazaj v posodo in pokrijte s čisto brisačo.
Kvašeno testo naj na toplem mestu vzhaja približno 40 minut. Mora se močno dvigniti.
Priprava borovničevega nadeva z kremnim sirom
Kremni sir s sladkorjem, limonino lupinico, zdrobom in mleto vaniljo zmešajte z roko.
Priprava pletenke z borovnicami in kremnim sirom
Premažite škofovski pečak z malo masla ali popršite s sprejem za peko.
Na pomokani delovni površini pregneteno kvašeno testo razvaljajte v pravokotnik debeline približno 5 mm.
Na testo enakomerno razporedite zmes kremnega sira in obložite z borovnicami.
Testo zvijemo po krajši strani, nato ga po dolžini prerežemo na pol. (Ko pletenke prerežete, lahko vidite nadev)
Oba dela zvijemo drug čez drugega, stisnemo konca skupaj in pletenke previdno položite v pripravljen pekač.
Pekač ponovno pokrijte s čisto kuhinjsko krpo in pustite vzhajati še 15 minut.
Medtem segrejte pečico na 180 °C, pečenje zgoraj/spodaj, in stepite jajce z malo mleka.
Pletenko z borovnicami in kremnim sirom enakomerno premažite z mešanico jajca in mleka ter pecite v spodnji tretjini ogrete pečice približno 45-50 minut. (Če vrh pletenke potemni, pletenko pokrijte z aluminijasto folijo in dokončajte peko.)
Pustite, da se ohladi, nato ga vzemite iz modela in takoj pojejte.
Namig: Pletenka z borovnicami in kremnim sirom je odlična tudi ko jo zamrznete v rezinah. Tako boste imeli vedno pri roki nekaj okusnega za spontani poletni piknik.
Share or print this recipe