Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Porcije: 15
Čas priprave: 25 minut (brez hlajenja)
Za biskvit:
Za nadev:
Namig: Nadev začinite z 2 žlicama sivkinega sirupa.
Za na vrh:
Biskvit:
Pečico segrejte na 200 °C, pečenje od zgoraj/spodaj. Pekač obložimo s papirjem za peko.
Jajca s sladkorjem in ščepcem soli stepajte 10 minut.
Dodamo mineralno vodo.
Moko presejemo, dodamo žlico po žlico in premešamo.
Mešanico enakomerno razporedite po pripravljenem pekaču in jo 12 minut pecite v spodnji tretjini ogrete pečice.
Kuhinjsko krpo posujte s sladkorjem v prahu in ko vzamete biskvit iz pečice, ga obrnite neposredno nanjo. Zelo previdno odstranite papir za peko in ga ponovno razporedite po biskvitu. Biskvitno rolado zvijemo s papirjem za peko in pustimo, da se ohladi.
Za nadev:
Smetano stepajte, dokler ne dobite trdne pene.
Želatinske lističe za 5 minut namočite v hladno vodo.
Zmešajte skuto, navadni jogurt, brusnično maslo, sladkor, vanilijev sladkor in limonino lupinico.
Želatino dobro pretlačite in jo stopite v kozici na nizki temperaturi.
V stopljeno želatino vmešajte tretjino bele zmesi in segrevajte, da dobite tekočo zmes. Dodajte preostali mešanici skute in temeljito premešajte.
Nežno vmešajte čvrsto stepeno smetano. Kremo damo v hladilnik, da se strdi.
Ko se krema strdi, biskvit previdno odvijte in odstranite papir za peko.
Biskvit previdno premažite s kremo in ga ponovno previdno uvijte.
Biskvitno rolado zavijte v folijo za živila in jo vsaj za 4 ure postavite v hladilnik.
Za na vrh:
Smetano z vanilijevim sladkorjem in sladkorjem v prahu stepite da dobite trdo zmes in jo namažite na biskvit.
Kokosove kosmiče kratek čas pražite v neoprijemljivi ponvi - takoj ko začnejo dišati, preden porjavijo -, jih odstranite iz ponve in pustite, da se ohladijo.
Biskvitno rolado posujte s kokosovimi kosmiči in okrasite z užitnimi cvetovi.
Share or print this recipe