Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
(za približno 20 krofov)
Za testo
Za glazuro
Priprava:
Pečico segrejemo na 175 stopinj Celzija. Pekač za tipične ameriške krofe (z luknjo na sredini) premažemo z maslom.
V skledi zmešamo moko, pecilni prašek in jedilni škrob, nato dodamo zmlete orehe, sladkor in cimet ter vse skupaj dobro premešamo. Na koncu dodamo še na koščke narezano maslo in jajca ter z mešalnikom ali pa na roke zgnetemo v čvrsto testo.
Bio pomarančo operemo pod vročo vodo, nato naribamo lupinico, iz preostanka pa iztisnemo svež pomarančni sok. Oboje primešamo v testo.
Brizgalne vrečke napolnimo s testom, ki ga nato nabrizgamo v modelčke za krofe. Pečemo jih v segreti pečici na 175 stopinj Celzija približno 20 minut.
Glazuro za krofe pripravimo iz pomarančnega soka in sladkorja v prahu, oboje zmešamo v gladko maso, v katero kasneje potopimo ohlajene krofe.
Bio pomarančo dobro operemo pod vročo vodo in jo prerežemo na pol. Polovico pomaranče nato razrežemo na čim tanjše rezine, te pa potem razrežemo še na četrtinke, s katerimi čim hitreje, da se lepo zlepijo z glazuro, okrasimo krofe.
Share or print this recipe