Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Za glazuro:
V kuhalniku stepamo jajca s sladkorjem za peko, vaniljevim strokom in soljo, in sicer toliko časa, dokler ne postanejo penasta. Počasi vmešamo olje, vino in rum. Bio pomarančo operemo z vročo vodo, otremo lupino polovice pomaranče in jo vmešamo v testo. Moko zmešamo s pecilnim praškom, nastrganimi oreščki, cimetom, začimbami za medenjake in jih zložimo v testo.
Pekač namažemo z maslom in potresemo z drobtinami. Vanj enakomerno razporedimo testo. Šarkelj pečemo v ogreti pečici na 180 °C, približno 50 minut. Ko je pečen ga vzamemo iz pekača in pustimo, da se popolnoma ohladi.
Za glazuro zmešamo rdeče vino in rum s sladkorjem. Zmes, ki mora biti gladka, razporedimo po šarklju.
Share or print this recipe