Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Testo
Polnilo
Dekoracija
Ločimo rumenjake od beljakov. Beljake skupaj s sladkorjem za peko stepemo v sneg. Rumenjake zmešamo s sladkorjem v prahu in vanilijevim sladkorjem ter zmesi dodamo toplo, stopljeno čokolado. Moko zmešamo z mandlji in ji dodamo zmes z beljaki. Maso zlijemo v namaščen in rahlo z moko posut model za torte in pečemo 50 minut na 160 stopinj Celzija v predhodno ogreti pečici. Torto vzamemo iz kalupa, jo položimo na kuhinjsko rešetko in pustimo da se ohladi.
Za polnilo vkuhamo sladko smetano, maslo in drobni kristalni sladkor. Odstavimo s štedilnika, dodamo koščke čokolade, dobro premešamo in vsaj za 3 ure postavimo v hladilnik. Dodamo rum ter vse skupaj premešamo z električnim mešalnikom.
Ohlajeno osnovo za torto prerežemo po dolžini 2-krat. Spodnjo plast premažemo z marelično marmelado in polnilom, nato še obložimo s krhlji mandarine. Nanjo položimo srednjo plast, ki jo premažemo z marmelado in polnilom ter jo pokrijemo z zgornjo plastjo torte. Celotno torto premažemo s polnilom. Torto pustimo na hladnem mestu vsaj pet ur. Pred serviranjem jo okrasimo z marcipanovimi zvezdicami in krhlji mandarine.
Nasvet: Za lažjo pripravo je priporočljivo torto in polnilo pripraviti en dan pred serviranjem torte.
Share or print this recipe